DAC Preamp voor Amplimo A60 AMP | Build Log 3

Door rohaantje op maandag 6 november 2017 20:49 - Reacties (6)
Categorie: Amplimo amp build, Views: 2.565

Mijn vorige blog is al weer een tijdje terug. Zo gaat dat nou eenmaal met dit soort projecten. Soms moeten ze even liggen om goede moet te verzamelen om weer door te zetten. Vandaag had ik weer zo'n voorraadje moed gevonden om er even aan te werken. Hierbij dus mijn voortgang.

Recap:
In mijn vorige blog ben ik bezig geweest met het voedingsbordje. Hierop had ik 2 dikke elco's geplaatst. Tijdens het testen liep ik tegen het feit aan dat deze elco's natuurlijk restlading bevatten. En ja, op dat moment was dat nog de volledige lading omdat er geen load aan hing. Dus daarop wou ik weerstanden er tussen zetten. Maar dit blijkt niet nodig te zijn. Vooral als de eindtrappen er aanhangen. Dan worden deze wel leeg getrokken.

Voedingsbordje:
Het voedingsbordje was na mijn vorige blog zo goed als klaar. Ik heb deze als eerste gemonteerd in de behuizing. Deze zit vast met 4 nylon spacers en staat als een huis. De caps passen met een verschil van 5mm onder de deksel van de behuizing.
https://tweakers.net/ext/f/WDBt4jmJ79S5AlaygfKqI74n/full.jpg

Preamp bordjes:
In mijn eerste build log hebben jullie al wat kunnen zien van mijn preamp (break-out) bordjes. Deze heb ik van grond af aan opnieuw gebouwd. Hierbij het resultaat.
https://tweakers.net/ext/f/zQKSAJv96okwgVTxEWJkWL3U/full.jpghttps://tweakers.net/ext/f/x1dEGi7m8KXyrpAXVRsNoWXy/full.jpg

'aarde' bordje:
Om de 0/aarde in een ster aan te sluiten hebben ik een centraal bordje gemaakt waarop ik alle 0-lijnen ga verzamelen en vastsolderen. Deze heb ik met nylon spacers vastgezet op de behuizing.
https://tweakers.net/ext/f/rzwOFZzgxKEz8vMKkCQ4PiBR/full.jpg
Hier zie je ook gelijk de schakelaar voor de verschillende audio bronnen.

Spacers:
Nu alle bordjes klaar zijn heb ik alle bordjes voorzien van spacers. Bij de meeste bordjes moet het montage gat opgeboord worden naar M3. Niet de meest nette oplossing maar het werkt.
https://tweakers.net/ext/f/3AefnwNDLg8cKDcfpFxvkdlv/full.jpg

Resultaat:
Na dit alles stonden de zaken er als volgt voor: De torroid en het voedingsbordje zijn gemonteerd. De bronschakelaar en volume knop zijn gemonteerd en bedraad. De rest van de bordjes zijn klaar voor montage.https://tweakers.net/ext/f/CpaaaJc8UayS2oC9KvCTAgux/full.jpg

Bonus en vraag:
Nadat ik dit blog had geschreven heb ik toch nog wat werk gedaan. Er was nog een vleugje moed en zin. Ik zat te kijken hoe ik de USB dac ging monteren. Helaas zat hiervoor een stuk aluminium in de weg. Dit heb ik weggedremeld zodat het wel past. Daarna heb ik een mooi passend gat gemaakt voor de USB aansluiting. https://tweakers.net/ext/f/vZcMKcN0e0gvZWZg1x2PStwj/full.jpg
Hier stuit ik wel op een probleem. Natuurlijk wil ik aard-lussen voorkomen. Maar helaas is de USB-aansluiting van metaal en geaard. Deze zit strak tegen de behuizing, welke ook geaard is. Aan de andere kant van het bordje zit mijn lijn-uit met een 0-lijn. Deze zit vast aan mijn 0/aarde-sterpunt. Hier ontstaat dus een lus. Nu zou ik in theorie de 0-lijn van mijn audio-uit los kunnen koppelen. Maar dat wil ik niet. Dus de andere optie is om de USB connector te isoleren. Maar ik kan nergens een spacer vinden die over de usbpoort past om deze te isoleren van de behuizing. Iemand een idee?

Volgende: DAC Preamp voor Amplimo A60 AMP | Build Log 2 04-'17 DAC Preamp voor Amplimo A60 AMP | Build Log 2

Reacties


Door Tweakers user Peter_B, maandag 6 november 2017 21:30

Zou je die USB aansluiting niet kunnen omhullen met krimpkous? Volgens mij is dat makkelijkste altijd passende methode.

Voor de rest nice work.


Door Tweakers user Ramon 73, dinsdag 7 november 2017 13:38

Begint mooi te worden.
Waar haal je je pcb's vandaan? Klant-en-klaar modules, of zelf ontworpen en (laten) assembleren?

Door Tweakers user rohaantje, dinsdag 7 november 2017 16:39

Ramon 73 schreef op dinsdag 7 november 2017 @ 13:38:
Begint mooi te worden.
Waar haal je je pcb's vandaan? Klant-en-klaar modules, of zelf ontworpen en (laten) assembleren?
De USB-dac en Bluetooth receiver komen van Ebay.
Zie mijn parts-list voor de gebruikte spullen.

Het voedingsbordje en de breakout bordjes zijn handgemaakt en heel simpel.
In principe gewoon pinnetjes verbinden.

Door Tweakers user codebeat, woensdag 8 november 2017 03:16

Neem een deksel van een salade verpakking of andere plastic verpakking (er is zoveel plastic om ons heen) bijvoorbeeld en knip een stuk plastic uit de deksel en vouw dat om de connector heen. Met een tangetje vouwen op maat. Beetje seconden lijm (beetje!) en et viola. Dit soort plastic is tevens prima geschikt om PCB's aan de onderkant te beschermen tegen kortsluiting met een metalen kast (voorkomen is beter dan genezen).

Door Tweakers user mvdam, vrijdag 10 november 2017 13:05

Aansluiting opmeten, uittekenen in 3D software en even (laten) 3Dprinten?

Reageren is niet meer mogelijk